پاسپورت یا گذرنامه یکی از مدارک بینالمللی است که دولتها برای شهروندان خود صادر میکنند تا شهروندان آن کشور بتوانند با اجازۀ دولت مقصد، به کشور دیگری سفر کنند.
به اجازه ای که به منظور سفر از دیگر دولتها گرفته میشد را ویزا و یا روادید گفته میشود.
پیکاپ ویزا:pick up visa
پیکاپ پاسپورت: pick up passport
اصطلاح پیکاپ یا پیکاپ ویزا را بارها شنیده ایم، اما شاید خیلی از ما تعریفی از این اصطلاح نشنیده باشیم، در اینجا ما تعریف اصطلاح پیکاپ ویزا و پیکاپ پاسپورت را به شما ارائه می دهیم:
وقتی فردی قصد هرگونه سفر یا مهاجرت به کشور دیگری را داشته باشد می بایست با مراجعه به سفارت آن کشور درخواست خود را مبنی بر اجازه سفر به آن کشور به همراه مدارک مورد نیاز تسلیم نماید؛ که اصطلاحا به این مجوز سفر و ورود به خاک آن کشور ویزا یا روادید گفته میشود. حال سفارت پس از مصاحبه حضوری با فرد متقاضی سفر و بررسی مدارک تسلیمی وی تصمیم میگیرد که فرد متقاضی واجد شرایط سفر به خاک آن کشور است یا واجد شرایط سفر نیست و اصطلاحا ویزا به وی تعلق میگیرد یا تعلق نمیگیرد؛ که در صورت تأیید فرد و درخواست صدور ویزا فرد متقاضی برچسب مخصوص ویزا یا روادید در صفحات داخلی پاسپورت فرد الصاق و ضمیمه میگردد. حال برای اخذ ویزا برخی کشورها میباید به کشور دیگر سفر کرد و به سفارت کشور مقصد در کشور واسط مراجعه نمود که این کارمی باست توسط شخص متقاضی صورت پذیرد و در مرحله بعد پس از اعلام تعلق گرفتن ویزا به فرد متقاضی یا عدم تأیید صلاحیت وی برای تعلق گرفتن ویزا می بایست فرد متقاضی در حالت اول سفر مجدد به کشور واسط به منظور الصاق ویزا درون پاسپورت خود نماید و در حالت دوم فرد متقاضی میباید سفر مجدد به منظور بررسی اعتراض به عدم صدور ویزا و ارائه مدارک تکمیلی تر در صورت لزوم و تسلیم درخواست مجدد به سفارت نماید.
اما در حالت اول با توجه به اینکه جهت درج ویزا در پاسپورت الزام به حضور شخص متقاضی در سفارت نیست، پاسپورت میتواند از طریق یک کارگزار تحویل سفارت گردد و فرایند ارسال پاسپورت به سفارت و عودت و بازگرداندن پاسپورت دارای ویزا به شخص متقاضی را پیکاپ پاسپورت (pick up passport) یا پیکاپ ویزا (pick up visa) میگویند.
بهطور اختصار، ازآنجاییکه جهت درج ویزا نیازی به حضور شخص نیست، پاسپورتها میتوانند از طریق نماینده به سفارت تحویل داده شوند. پروسهی ارسال پاسپورت به سفارت و بازگرداندن آن به شخص پیکاپ گفته میشود.
پیکاپ ویزای آمریکا
هر شخص پس از اتمام مصاحبه با سفارت آمریکا ممکن است موفق به اخذ یکی از برگههای زیر شود:
• برگه سفید:
نشان دهنده این است که فرد در همان روز مصاحبه reject شده است.
• برگه زرد:
احتمال ویزا دهی حدود 70% است. در این حالت شخص مصاحبه شونده باید به وسیله شماره ثبت شده بر روی برگه زرد و یا کد DS 160 پروسه FBI CHECK خود را پیگیری نماید. هنگامی که این پروسه به آخر رسید. سفارت اجازه پیکاپ را برای مسافر صادر میکند.
• برگه صورتی:
احتمال ویزا دهی 95% است و بنا بر صلاحدید سفارت نیازی به FBI CHECK نیست
دارندگان برگه صورتی باید هر چه زودتر (حداکثر 1 سال پس از تاریخ مصاحبه ) برای پیکاپ ویزای آمریکا در آنکارا اقدام کنند. البته فرصتی 6 ماهه به این افراد داده میشود. در صورت دیر کرد در ارسال پاسپورت ممکن است پاسپورت با برگه زرد برگردد. دارندگان برگه زرد
(حداکثر 90 روز پس از تاریخ مصاحبه ) باید برای پیکاپ اقدام کنند.
منبع: